Rit 27 MS Tocht

We zijn om 08.00 vertrokken, een half uurtje later dan bij vorige ritten, voor een 110 km en bij uitzondering op een zaterdag wegens Kalfort kermis, met 19 deelnemers wat niet slecht was voor een zaterdag. 

De MS-tocht is een mooie rit die frequent bezochte oorden aandoet maar met een aantal alternatieve wegen op het parcours zoals de klim langs de terlindenvijverstraat en hoogpoort naar de top van de Vrijthout in Asse. Net de Vlaamse Ardennen.

Het parcours was door piloot Erik C op voorhand in GPX formaat rondgestuurd. Blijkbaar gold het hier de versie van 2015 waar de verkeerssituatie ondertussen hier en daar toch al wat is aangepast. Zo ook de Heirbaan in Opalfene die al een tijdje afgesloten is voor autos waardoor we einde oude brusselsestraat niet rechtdoor oversteken maar links afslaan naar Bodegem.  Kwestie dat de volgwagen ook mee kan. Piloot Erik was blijkbaar een beetje in de war en riep eerst “Rechts rechts! “ en daarna op het laatste moment “Ah nee, links links! “ met gevolg dat de kop rechts ging en de rest links. 

De rit ging verder naar Lennik en Sint-Pietersleeuw langs rustieke wegen, ideaal voor wielertoerisme. Erik C zorgde voor vakkundige pilotage bijgestaan door hulppiloot Gie die we eigenlijk meer achteraan het peloton hebben gezien. Lieten de voorbereidingen van Kalfort kermis al hun sporen na? 

Pauze namen we in het Vagevuur, onze klassieke stopplaats halverwege  Sint-Pietersleeuw en Vlezenbeek. 

De terugweg verliep vlot met uitzondering van een ommetje wegens volledige blokkage van een afgesloten Zittert in Asse, de straat tussen spoorweg en steenweg op Brussel. 

Op het laatste traject zagen we nog een ijzersterke Marc B op kop die de wijzer over de 40 joeg, dit ten koste van verschillende mede kopdoeners. 

Volgende week rijden we de Merckx boys rit. Vertrek om 07.30 aan parking Coolhem of 08.00 aan de abdij in Bornem, zonder volgwagen. 

Auteur: admin chris

Voorzitter Wielertoeristenclub De Snelvoeters