2021 – Rit Bogaert Classic

Door Patje Daems:

Met 28 clubleden en 2 gastrijders werd de “Bogaert-classic” in gang getrokken met in ons zog de Patte in zijn volgwagen. 

Wegens kermisweekend in Bornem moest het centrum vermeden worden. Geen probleem, Chris had de route verkend en de GPX aangepast.

Eens de Temsebrug over kwamen we op de mooie Wase polderwegen en werd het het tempo stevig opgetrokken. Deze prachtige wegen en het perfecte fietsweer maakte er weer een prachtige rit van.

Op de smalle polderwegen is het wel oppassen. Kopmannen in goede vorm trokken het tempo op tot bij de 40 km/uur met als gevolg dat iedereen nog dichter in het wiel van zijn voorganger kroop. Misschien ok voor kleine groepen van 5 of 10 man, maar met een grote groep van 30 is dit onverantwoord en komen er vroeg of laat ongevallen van. En bijna was het zover: de groep moest uitwijken voor een aanstormende camionette uit tegengestelde richting. Als gevolg kwam Erwin tijdens het uitwijken in de grasberm terecht. Gelukkig zonder val dankzij zijn stuurvaardigheid en MTB . Dit kon zo niet verder en de kopmannen werden tot de orde geroepen. Ook de nieuwe scheidsrechterfluitjes, die werden aangekocht om mogelijke gevaren en pech vlotter te signaleren, waren nog niet ingeburgerd en hadden weinig effect (misschien goed voor voetballers, vreemd voor fietsers? nvdr). 

Tijdens onze stop in café “Breydel” in Sint-Gillis-Waas werd hier nog verder over gebabbeld. Maar de oproep had zijn effect niet gemist: na de stop werd er voorzichtiger gereden en het tempo aangepast, met dank aan lange Marc hier voorbeeldig kopmanschap liet zien.

Bij aankomst in ons clublokaal werden we ontvangen door kleinen Eric die vandaag zijn fiets aan de kant had laten staan en voor ons lekkere haring in ajuinsaus had bereid. Die werd weliswaar doorgespoeld met het nodige gerstenat. Zalige manier om zo deze mooie rit af te sluiten, bedankt Eric!

Auteur: admin chris

Voorzitter Wielertoeristenclub De Snelvoeters